Kedd, 2018. december 11., 19.45

Gyermekgyógyászati komplexum a megyei kórháznál

Az új létesítménnyel kapcsolatban kedden szerveztek műszaki megbeszélést a megyei tanács székhelyén
Az új létesítménnyel kapcsolatban kedden szerveztek műszaki megbeszélést a megyei tanács székhelyén

Amint arról a Nyugati Jelen korábban már beszámolt, a megye vezetői egy új épületet (komplexumot, ahogy nevezik) kívánnak felépíteni a gyermekgyógyászati osztályok, ugyanakkor a szülészet számára. A létesítmény a jelenlegi megyei kórház udvarán kapna helyet.

Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács vezetője szerint az ún. Gyermekgyógyászati Komplexumot ötszintesre tervezik, és magába foglalná a szülészeti-nőgyógyászati osztályt, az újszülött-gyógyászatot (neonatalógia), a gyermekgyógyászatot (pediátria) és a gyermeksebészetet.

A munkálatok értékét mintegy 40 millió euróra becsülik, a beruházás az Országos Beruházási Társaság (CNI) listáján szerepel.  

Az új létesítménnyel kapcsolatban kedden szerveztek műszaki megbeszélést a megyei tanács székhelyén a helyhatósági, egyetemi, kórházi és egészségügyi vezetők, akik a munkákat megelőző legfontosabb lépéseket foglalták össze.

Az Arad Megyei Tanács legutóbbi ülésén pénzt irányoztak elő a gyermekgyógyászati létesítmény műszaki dokumentációjára.

A megyei önkormányzat 2010-től tartja fenn (finanszírozza) az Arad Megyei Sürgősségi Kórházat, azóta több mint 22 millió eurót utaltak ki kórházi beruházásokra megyei forrásokból és uniós pályázatok révén, állítja Cionca.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'