50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 15.08

Hagyományos húsvéti mulatság Temesváron

Hagyományos húsvéti mulatság Temesváron
Hagyományos húsvéti mulatság Temesváron

A temesvári Valahia étteremben szervezte meg húsvétvasárnap este a 4+2 Asszinkron zenekar és a Kohézió Egyesület baráti köre a hagyományos húsvéti mulatságot.

Alkalomhoz illően feldíszített terem, kellemes hangulat fogadta a szórakozni vágyókat, a zenekar változatos zenéje táncra serkentette a jelenlevőket. A hagyományos közösségi rendezvényen a temesvári vendégek mellett a környékbeli településekről is érkeztek résztvevők, hogy együtt ünnepeljünk, így éltetve a húsvéti ünnepekhez kötődő hagyományainkat. A hölgyek előtt minden asztalon festett és hímes tojások várták a locsolkodó férfiakat.

A rendezvény csúcspontját idén is az éjfél után, húsvéthétfő hajnalán bejelentett locsolkodó versmondó vetélkedő jelentette. Az ifjú korosztályt Kele Dávid, Tóth Dávid, Ozsváth Patrik, Nagy Alex képviselte. Miután a versek elhangzottak, a felsorakozott lányokat illatos kölnivel meglocsolták, jutalmul piros tojást kaptak. A felnőttek közül a zsűri Biró József és Sipos Ferenc eredeti locsolóversét díjazta.

Következett a vidám locsolkodás, a bálozó lányok, asszonyok hímes tojással, sütivel fogadták az ifjú és „szépkorú” legényeket. A bálba több család is gyermekeivel együtt jött el, így éltetve és a jövő generációnak továbbítva a húsvéti ünnepek hangulatát és hagyományát.

Az elmaradhatatlan tombolahúzás során különböző ajándéktárgyak találtak gazdára, tombolafelajánlással támogatta a rendezvényt a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, valamint a zenekar baráti köre. 

Sipos Ilona városi tanácsos tudósítása


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'