https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Vasárnap, 2019. szeptember 22., 15.30

Hajtóvadászat: több százan keresik a rendőrgyilkos bűnözőt

Szökésben a 47 éves Ionel Marcel Lepa rendőrgyilkos Fotók: tion.ro
Szökésben a 47 éves Ionel Marcel Lepa rendőrgyilkos Fotók: tion.ro

Huszonnégy órával az őszényi rendőrgyilkosság után, még mindig szökésben van a többszörösen elítélt, lugosi születésű bűnöző, a 47 éves Ionel Marcel Lepa. A tavaly áprilisban 4 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélt veszélyes bűnözőt június 2-án, vasárnap a Temes megyei Öszényben akarták őrizetbe venni a rendőrök, amikor a férfi egy pisztollyal lövöldözni kezdett, és életveszélyesen megsebesítette Cristian Amariei 44 éves rendőrt, aki belehalt sérüléseibe.

 

A rendőröknek tudomásukra jutott, hogy a körözött Ionel Marcel Lepa Őszényben tartózkodik egy ismerőse házában. Amikor őrizetbe akarták venni, a férfi kiugrott a ház ablakán és pisztollyal támadt a rendőrökre, egyiküket életveszélyesen, egy másikat könnyebben megsebesítette. A menekülő bűnözőt két másik rendőr üldözte, miközben az egy autót próbált ellopni egy ház udvaráról, de az egyik rendőr rálőtt és a vállán megsebesítette, végül Ionel Marcel Lepa mégis eltűnt a rendőrök szeme elől. A hatóság emberei később vérnyomokat találtak az őszényi temetőben, de a szökésben levő férfi már nem volt ott. A keresést vasárnap éjfél előtt leállították, majd hétfőn hajnalban nagy erőkkel folytatták a Temes megyei rendőrök, akik Arad és Krassó-Szörény megyéből, valamint Bukarestből kaptak erősítést. Hétfőn már több száz rendőr kereste a szökésben levő rendőrgyilkost, akinek a véres nyomait megtalálták egy temesremetei házban is. A bűnöző időközben már onnan is tovább állt és nem nehéz kitalálni, hogy Temesvár felé szökött, ahol könnyebb elrejtőzni. A rendőrök arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy a sebesült rendőrgyilkosnál fegyver van és rendkívül veszélyes, aki látja azonnal telefonáljon a 112-es sürgősségi számra.

Ionel Marcel Lepa többször volt elítélve rablásért és más bűncselekményekért, legutóbb 2005-ben szabadult, amikor 16 éves börtönbüntetéséből 12-őt letöltött.

Az országos rendőrfőnök szerint a veszélyes bűnöző letartóztatása nem volt jól megszervezve, de a hatóságok most a bűnöző elfogására koncentrálnak és csak utána vizsgálják ki, hogy történt-e olyan mulasztás, ami Cristian Amariei rendőr halálát okozhatta.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'