JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 10.52
Vlaicu negyed lakosaival találkozik a polgármester

Hamarosan feltúrják a fél várost

Látványterv a tömbháznegyedek modernizálásáról
Látványterv a tömbháznegyedek modernizálásáról

Mikelaka negyed után az Aurel Vlaicu környékén lakó aradiakat hívják találkozóra Arad város vezetői. Két nagyszabású beruházásról szeretné tájékoztatni a lakosságot Gheorghe Falcă aradi polgármester. Egyrészt szó esik a tömbháznegyedek modernizálását célzó projektről („Regenerare urbană”), másrészt a süllyesztett hulladéktárolókra vonatkozó tervekről is megtudhatnak egy s mást az aradiak.

A Vlaicu negyedben két találkozó esedékes: az első június 13-án, szerdán 19 órakor a Hațeg utca 3. sz. alatti Építkezési és Környezetvédelmi Műszaki Líceumban, a másik június 14-én, csütörtökön 19 órakor a Fulgerului utca 2–4. sz. alatti Aurel Vlaicu Általános Iskolában.

A június 11-i, hétfői sajtóértekezletén a polgármester elmondta, a lakossági találkozókon az érintett negyedek közvilágításáról is szó esik majd, a föld alá tervezett szelektív hulladékgyűjtők és a tömbháznegyedek korszerűsítése mellett.

A Vlaicu negyed felvirágoztatását célzó projekt keretén belül egy föld alatti parkolóházat is terveznek a zöldségpiac mögötti területen, ugyanakkor megnövelik a jelenlegi parkolóhelyek számát, felújítják a járdákat, korszerűsítik az esővízelvezető csatornákat, a zöldövezeteket stb.

A tömbháznegyedek és a belváros egy részének a modernizálására vonatkozó összetett beruházás („Regenerare urbană”) Arad város egyik legnagyobb horderejű, mintegy 50 millió euró értékű projektje, mely a következő részeken fog kiteljesedni: Alfa, Vlaicu baloldal, Vlaicu jobboldal, városközpont, Készruhagyár (Confecții) és Mikelaka (három övezete). A város képviselői szerint, ha a beruházást sikerül teljes egészében megvalósítani, az érintett negyedek lakosai jelentősen több parkolóhellyel és játszótérrel, minőségibb utakkal, járdákkal és közvilágítással, vonzóbb zöldövezetekkel és általában egy európaibb arculattal fognak büszkélkedni. 

A beruházásra Arad város hitelt vett fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD). A munkálatok határideje: 2020.

A beruházás mikelakai szakaszára vonatkozó szerződést a múlt héten, június 7-én írták alá a város vezetői. Most a Vlaicu negyeden a sor.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'