https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 23.45
Korszerűsítik a távhőszolgáltatást

Hamarosan munkatelep lesz a Drăgălina utca

Hamarosan munkatelep lesz a Drăgălina utca
Hamarosan munkatelep lesz a Drăgălina utca

Néhány napon belül összetett korszerűsítési munkák kezdődnek Aradon, legelőször a Drăgălina utcában, úgyhogy már most felkészülhetnek a környékbeliek, hogy zajos heteknek néznek elébe. Călin Bibarţ aradi polgármester kedden a sajtó előtt bejelentette: a városi távhőszolgáltatás korszerűsítésének keretében mintegy 7000 méteren felújítják a régi vezetékeket. Konkrétan a hőenergia szállítását ellátó csöveket fogják kicserélni, ez a 79 000 méteren vonuló hálózat mintegy 9%-át teszi ki. Napokon belül elkezdődhetnek az ásások, melyek több utcát fognak érinteni. A Drăgălina prioritást élvez, mivel itt több tanintézmény is működik és iskolakezdésre szeretnék befejezni a munkálatokat.

A tervek szerint a Dragomir, Şcoalei, Abatorului, Bretea, Bihorului – Avrig, Poetului, Luchian, Abrud és Titulescu utcák fővezetékeit fogják korszerűsíteni, ami előreláthatóan felborítja a közúti forgalmat.

A munkákat szakaszokban végzi egy Botoşani megyei cég, összesen 5 csapattal; remélhetően a téli szezon beállta előtt minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Szintén ezen beruházás keretében modernizálják az újaradi hőelosztó állomást, mely a legmesszebb található a CET-től, itt mérik a legnagyobb hőveszteségeket. Az újaradi munkákat várhatóan ebben a hónapban kezdik el és október végén fejezik be.

A teljes szerződés értéke 30 588 950 lej, a korszerűsítéseket 17 hónapig kell levezényelni.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'