MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 09.14
November 5-re tervezik

Hamarosan polgármestert választ Déva

Az országos választási hatóság november 5-t jelölte meg a számos hazai településen esedékes előrehozott választás megszervezésére. A dátumról e héten dönt a kormány.

A választást szervező települések sorában szerepel Déva is, ahol a tavaly megválasztott polgármestert végleges bírósági döntéssel, idén áprilisban 6 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Azóta a PSD-s Ioan Ovidiu Moş kapott polgármesteri megbízatást. A törvény értelmében ilyen esetben 90 napon belül kellene kiírni az előrehozott választást. A politikai pártok dévai szervezetei egész nyáron feszült figyelemmel várták a kormány ilyen irányú döntését. Néhány párt már meg is nevezte leendő jelöltjét. Így biztosan tudni lehet, hogy a PNL Florin Oanceát, az ALDE Ovidiu Popát, a PSRO pedig Răzvan Mareş jelenlegi alpolgármestert jelöli a tisztségre. A PSD-ben még nem dőlt el a játszma. A jelenlegi polgármester, Ovidiu Moş további két jelölttel kell megküzdjön már a párton belül.

Független jelöltből sem lesz hiány, a jelek szerint  Petru Mărginean, Dorin Gligor, Eduard Cârstoi és Velu Căluşer készül saját szakállára versenybe szállni. Továbbá nem kizárt a kisebb pártok jelöltállítása sem. A törvény értelmében az előrehozott választások esetén a kampány két hétre zsugorodik, így gyakorlatilag még közel egy hónap áll a pártok rendelkezésére, hogy a nevesítsék polgármester-jelöltjüket. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'