Szombat, 2018. december 15., 03.57

Hangulatos szüreti bál Zimándújfalun

Az óvodások felvezetésével, zenekísérettel toboroztak Zimándújfalu utcáin, a szüreti mulatságra
Az óvodások felvezetésével, zenekísérettel toboroztak Zimándújfalu utcáin, a szüreti mulatságra

A népviseletbe öltözött óvodás, iskolás gyermekekből és ifjakból álló toborzó menet szombaton 18 órakor indult Zimándújfalu utcáin, majd a szüreti díszbe öltöztetett kultúrotthonban szervezett szüreti bállal folytatódott a mulatozás.

A kultúrotthonban a kisgyermekek Bold Ildikó és Veres Annabella óvónők betanításával, játékos tánccal nyitották meg a bált. Az óvódások és Valter Zsuzsa tanítónő szebbnél szebb kézimunkáit csodálhatták meg, s meg is vásárolhatták a jelenlevők. Minden népviseletbe öltözött gyermek virslit kiflivel vacsorázott, majd csokoládéval jutalmazták a szervezők a jelenlétüket. A Kankalin néptánccsoport mezőségi táncot adott elő, amit a helybeli és környékbeli hagyományőrzők nagy tapssal jutalmaztak. A tombolanyeremények kisorsolásában, a táncba meg a szaladgálásba elfáradt gyermeksereg ügyesen segédkezett, nagyon sok nyeremény talált gazdára, a fődíjat, a szőlőskosarat Princ Eduárd nyerte meg.

A tánc folytatódott, a jó hangulatot az Intercity Band éjszaka 2 óráig biztosította.

A szervezők ez úton mondanak köszönetet minden résztvevőnek, aki ha rövid időre is tehette, mégis megtisztelte jelenlétével rendezvényüket, kitartást és bátorságot kívánnak a növekvő gyermekek szüleinek. Mindennapi ügyes-bajos dolgaink mellett tudatosulni illene már, hogy „Nyelvében, s hagyományaiban él a nemzet”.

 

Kép és szöveg:

Zsambok Mária


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'