Vasárnap, 2018. december 16., 16.51

Hangverseny külföldi vendégekkel

Jonathan Mann és Emilio Aversano
Jonathan Mann és Emilio Aversano

Az Aradi Állami Filharmónia ma (február 15.) esti hangversenyének meghívottja két neves külföldi vendég: Jonathan Mann wales-i karmester és egy neves olaszországi zongorista, Emilio Aversano.

Jonathan Mannt a közelmúltban nevezték ki a londoni Trinity Laban Zene- és Tánc-konzervatórium vezetőjévé, néhány éve megnyerte a híres bukaresti Jeunesses Musicales nevű karmesterek versenyét és a George Enescu Zenekar díját, valamint a zsűri különdíját. Ezen kívül a Cardiff Sinfonietta zenekar alapítója és zeneszerzője.

Emilio Aversano olyan neves zenekarokban játszott, mint a palermói Amici della Musica, a Sidney-i rádió-televízió ifjúsági zenekara, a szaloniki Szimfonikus Zenekar, vagy a Bákói Filharmónia, de megfordult a Budapesti MÁV Szimfonikus Zenekarban is. Tavaly zenekari karmesterként debütált a Catanzarói Teatro Politeamaban.

A ma esti hangversenyen Franz Schubert ismert dallamai csendülnek fel: Rosamunda-nyitány D 644, V. szimfónia, B-dúr D. 485, Wanderer-fantázia zenekari és zongorai átirata.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'