Vasárnap, 2018. december 16., 18.06

Harmincezer euró értékű adomány a Bega-szülészet koraszülött osztályának

Az adományba kapott inkubátor és újjáélesztő berendezés
Az adományba kapott inkubátor és újjáélesztő berendezés

A temesvári Bega-szülészet koraszülött osztályának orvosai mindent megtesznek az idő előtt a világra jött csecsemők életéért. A Salvați Copiii Egyesület és az Oriflame cég adománya jóvoltából ezentúl jó eséllyel sikerül majd életben tartani a koraszülötteket, akik a csecsemők egyre nagyobb százalékát jelentik a hazai szülészeteken.

A Salvați Copiii Egyesület, az Oriflame cég támogatásával egy korszerű inkubátort és egy életveszélyes állapotban levő koraszülöttek újjáélesztéséhez használható különleges asztalt adományozott a szülészetnek. A temesvári szülészet koraszülött osztályára évente 200-250 csekély testsúllyal idejekorán született újszülöttet utalnak be. „A mi szülészetünkön évente átlagosan 2500 csecsemő születik. Közülük évről évre több a koraszülött, 2015-ben 10% volt az arányuk, 2016-ban már 12%. Köszönjük, hogy ezekkel a berendezésekkel hozzájárulnak a picik életének a megmentéséhez” – mondta az adományok átvétele alkalmából dr. Daniela Iacob.

Temes megyében a csecsemőhalandóság még mindig magas, 1000 élve született csecsemő közül átlagosan 7,5 meghal. A kórházak jobb felszereltségének köszönhetően a veszélyeztetett koraszülöttek 30%-át meg lehet menteni. Ilyenek a Bega-szülészetnek adományozott 30 ezer euró értékű inkubátor és újjáélesztő asztal, amelyeknek köszönhetően jó eséllyel életben maradhatnak a koraszülött osztályon gondozott csecsemők. „A piciknek korszerű berendezésekre és szeretetre van szükségük, ők akár 600 grammos testsúllyal is küzdenek az életükért és megmenthetők. Sok hazai szülészeten jártam, és meggyőződtem róla, hogy az ott dolgozó orvosok mindent megtesznek az életük megmentéséért” – mondta Amalia Năstase, a Salvați Copiii Egyesület nagykövete.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'