Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 13.27

Harmincezres stadiont építene a megyei önkormányzat

A lebontásra ítélt Dan Păltinișanu stadion Fotó: cjtimis.ro
A lebontásra ítélt Dan Păltinișanu stadion Fotó: cjtimis.ro

A Temes Megyei Tanács sajtóközleményben adja hírül, hogy megvalósul a temesváriak régi álma: egy 30 000 férőhelyes, ultramodern, fedett nézőteres stadion, ahol akár világbajnoki mérkőzéseket is meg lehet rendezni. Az első lépés megtörtént: az Országos Beruházási Társaság (CNI) kiírta az árverést a megvalósíthatósági tanulmány, a szaktanulmányok és az építési engedélyhez szükséges többi dokumentáció elkészítésére, 700 000 lejes költséggel.

Az új stadiont a jelenlegi, szintén 30 000 férőhelyes, de elavult Dan Păltinișanu stadion helyére építené fel a Temes Megyei Tanács, az Országos Beruházási Társaság közreműködésével. A régi stadion lebontása a megyei önkormányzat feladata lesz. Az új stadionnak fedett nézőterei lesznek, a pálya az elképzelések szerint futball- és rögbimérkőzések megtartására lesz alkalmas. A tenderfüzet szerint UEFA 4-es típusú stadiont építenének Temesváron, amelyben akár BL-vagy világbajnoki mérkőzéseket is rendezhetnének. A fedett nézőtér közvetlenül a pálya közelében lesz, mint a nagy futballarénákban.

Călin Dobra Temes megyei elnök szerint a CNI által kiírt árverés nyertesének 4,5 hónapja lesz rá, hogy elkészítse az új stadion megvalósíthatósági tanulmányát és a többi dokumentációt, utána következhet a tervező és a kivitelező kiválasztása. Az új stadion építéséhez szükséges 58 000 négyzetméteres területet (amelyen a régi stadion áll), idén júliusban a CNI rendelkezésére bocsátották. A régi Dan Păltinișanu stadion lebontásához már ezen az őszön hozzá szeretne fogni a megyei tanács.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'