Hétfõ, 2019. február 18., 06.45
Véglegesítő tanári vizsga

Három színtízes átlagjegy a megyében

Arad


Az oktatási minisztérium közleménye szerint a jelentkezők 75,75 százaléka szerezte meg az átmenőnek számító legalább nyolcas osztályzatot a pedagógusok véglegesítő vizsgájának írásbeli próbáján. Az eredmény az óvások elbírálása után még változhat.
Az összesített adatok alapján a legtöbb nyolcasnál nagyobb média Gorj (84%), Dolj (82%), Argeş (81,9%) és Kolozs (81,1%) megyében, valamint Bukarestben (80,54%) született. Az átmenők aránya, a korábbi évektől eltérőn, minden megyében meghaladta az 50 százalékot. Gyengébb eredményeket értek el Olt (64,9%), Călăraşi (63,5%), Vaslui (60,6%) és Kovászna (57,1%) megyében. Az eredményeket a vizsgaközpontokban és a definitivat.edu.ro honlapon is közzétették.
Arad megyében közel 150-en vizsgáztak, mindössze három színtízes átlagjegy született, 5-ös alatti médiát pedig hatan értek el. A legkisebb jegy 2,1 volt, ugyanez a vizsgázó kapta a legkisebb médiát is: 4,47.
Az óvások utáni végleges eredményeket július 27-én teszik közzé.
Tavaly országszerte a jelentkezők 63,71 százalékának sikerült a véglegesítő vizsga írásbeli próbája.


Jó eredmények

Hunyad megyében jó eredmények születtek a pedagógusok véglegesítő vizsgáján. – A megyében 103 oktató vizsgázott és közel 75 százalékos sikert értek el. Színtízes jegy ugyan csak egy született, de sok pedagógus írt 9-es feletti dolgozatot. A magyar tannyelvű oktatásban egy tanító és két óvónő vizsgázott, mindhárman nagyon jó eredeménnyel. Kajcsa Erika dévai tanítónő 9,30-as értékelést kapott és kilenceshez közelített Zrínyi Erzsébet és Orosz Erzsébet óvónők jegye is – számolt be Szász-Barra Zsófia informatikai és kisebbségi tanfelügyelő. Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'