JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.08

Háromszázmillió eurós beruházás Marosnémetin

Háromszázmillió eurós beruházás Marosnémetin
Háromszázmillió eurós beruházás Marosnémetin

Toma Petcu energetikai miniszter a marosnémeti hőerőműnél tett látogatása a társadalmi problémák megoldását célozta, egyértelműen jelezve, hogy – az utóbbi években először – a kormány felkarolja a hőerőmű fejlesztését. Konkrétan, a létező energetikai csoportok korszerűsítése mellett nagyméretű beruházással új csoportok létesítését tervezik. A beruházás akár 2-300 millió euró is lehet, ami új munkahelyeket jelent. Sőt, Déva lakossága számára a távfűtés is biztosítva lesz, egyéni kontorizálás mellett.

A hőenergia-szállító vezetékrendszer korszerűsítése további fontos cél, amit a dévai önkormányzat és a hőerőmű között létesítendő együttműködése révén lehívandó EU-s pénzalapokra tervezzük. Mindez kényelmes és olcsó megoldást jelentene Déva lakosságának, mivel az egyéni, gázalapú fűtésközpontok által termelt hőenergia gigakalóriája 2,4-szer drágább, mint a kőszénalapú, városi távfűtési rendszer által kitermelt.

Déva valamennyi lakosa részesülhet a kormány koherens politikája eredményeiből, amennyiben polgármesterként Petru Mărginean hasonló álláspontra helyezkedik, és kormányszintű támogatásra számíthat nagyméretű városfejlesztési projektjei megvalósításához.

Comandat de PSD, org. jud. Hunedoara, CUI mandatar financiar 51170005, executat de SC Occident Media SRL


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'