Péntek, 2018. október 19., 01.36

Hatásvos vasúti aluljáró a Popa Șapcă utcában

Az éj leple alatt a helyére került az új vasúti híd
Az éj leple alatt a helyére került az új vasúti híd
Kevesebb mint 4 napot, összesen 82 órát dolgoztak a munkások a Popa Șapcă utcai vasúti aluljáró lebontásán és az új – hatsávos! – aluljáró elemeinek a felszerelésén. Az örvendetes eseményről Nicolae Robu polgármester tudósít közösségi oldalán, ahová a munkálatok jelenlegi állását is bemutató videófelvételt is mellékelt.

A polgármester gratulál a SC Sylc Con Trans SRL vállalatnak, amely rekord idő alatt megvalósította a komplex feladatot. A régi Popa Șapcă utcai vasúti aluljáró lebontása után a helyükre kerültek az új vasúti hidat tartó betonelemek, majd a vasúti hídat is a helyére tették, amelyen keresztül a jövő héttől újból közlekednek majd a Temesvár és Bukarest között ingázó vonatok. Az új vasúti híd 25 méter hosszú és 4,4 méter széles.

A jó hír az, hogy az új vasúti aluljáró hatsávos lesz, tehát háromszor olyan széles, mint a kétsávos régi aluljáró. A beton tartóelemekben mindkét oldalon a gyalogosok és a kerékpárosok számára is lesz egy-egy 3 méter széles alagút. A polgármester azt ígéri, hogy a Popa Șapcă utcai vasúti aluljáró még a tél beállta előtt elkészülhet.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'