JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 16.55
Tűzhelyek közé rejtették

Heroinfogás Nagylakon

A heroint alaposan becsomagolták
A heroint alaposan becsomagolták

Közel 60 kilogramm heroint találtak az ellenőrök a nagylaki határátkelőnél, a drogokat egy gáztűzhelyeket szállító teherautóba rejtették el.

A török kamion kedden, 15-én este gurult be a határátkelőbe, a 28 éves török sofőr Magyarországra igyekezett, szállítási iratai szerint a háztartási gépeket Törökországból vitte volna ki Magyarországra. A határrendőrség, illetve a DIICOT területi ügyészei már előzetes információk alapján várták a szállítmányt, rögtön lecsaptak a teherautóra, melyet rövid idő alatt át is kutattak. A kamion ponyváján hátul rögtön észrevették a rést, az ellenőrzés során, a tűzhelyek között négy karton dobozra bukkantak. A dobozokban barna ragasztószalaggal lekötött 83 csomagot találtak, a zacskókban barnás színű, heroinra emlékeztető anyagot fedeztek fel. A határrendőrök, a felszerelésük közt lévő modern géppel azonnal heroin-tesztet készítettek, az eredmény pozitív lett.   

Ioan Mareş, a megyei határrendőrség szóvivője a Nyugati Jelennek elmondta: a nagy mennyiségű drogok minden bizonnyal a nyugat-európai feketepiacra jutottak volna.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'