Vasárnap, 2018. december 16., 20.33

Hétfőn startol a tavaszi nagytakarítás

Hétfőn startol a tavaszi nagytakarítás
Hétfőn startol a tavaszi nagytakarítás

Bár még a kinti állapotok nem emlékeztetnek igazán a tavaszra, az Aradi Polgármesteri Hivatal már készül az idei tavaszi nagytakarításra. A nagyszabású akció március 5-én kezdődik és április 6-ig tart, az önkormányzat hatáskörében működő vállalatok ebben az időszakban a municípium mind a 12 zónáját igyekeznek kicsit „kicsinosítani”, felfrissíteni.

A hivatal sajtóirodájából kibocsátott közlemény szerint az említett időszakban felseprik, kitakarítják a közterületeket, rendbe hozzák a zöldövezeteket, parkokat, ellenőrzik és szükség esetén kidugaszolják az esővíz-elvezető csatornákat, ellenőrzik a közvilágítási hálózatot (pl. villanyégőcserék), megjavítják a megrongált kerti bútorokat, begyűjtik a lakosságtól az elektromos és elektronikus hulladékokat, száraz növényzetet stb.

Az alábbiakban olvashatják, mikor és hol zajlik a nagytakarítás.

Március 5–7.: Alfa (kiindulópont Alfa park).

Március 8.: Romanilor.

Március 9.: Készruhagyár (Confecții).

Március 12–14.: Mikelaka 300-as zóna (kiindulópont az ANL-negyed, Stamatiad u.).

Március 19.: Mikelaka 100-200-as zóna  (kiindulópont a 101-es tömb környéke).

Március 20–21.: Mikelaka 500–700-as zóna (kiindulópont az Orizont környéke).

Március 22–26.: Vlaicu baloldal (az UTA szökőkút oldalán, kiindulópont a CTP-depó)

Március 27–29.: Vlaicu jobboldal és 6 Vânători (kiindulópont az UTA-stadion).

Március 30.: Mosóczy-telep.

Április 2–3.: központ jobboldal: a Forradalom sugárút, Podgoria, Bihorului, Mărțișor, Neculce, Iuliu Maniu, Polivalentă, Praporgescu, Vasile Milea, Drăgălina, Arenei tér, Forradalom sugárút.

Április 4–5.: központ baloldal: Forradalom sugárút, Bihorului, Miron Costin, Corneliu Coposu, Banu Mărăcine, Andrei Șaguna, Mihail Kogălniceanu, Dornei, Areneitér, Tribunul Dobra, Forradalom sugárút.

Április 6.: Újarad, Kisszentmiklós.

A tavaszi nagytakarításban a polgármesteri hivatallal együttműködnek a következő vállalatok: Településgazdálkodási Rt., Universul Verde Kft., Rogera Kft., Aradi Vízmű, Paniprod Kft., Polaris M Holding Kft., RER Vest Rt., ROREC, Elba Rt.

A város vezetői felkérik a lakó- és tulajdonosi társulásokat, ugyanakkor minden vállalatot, céget és általában a polgárokat, hogy támogassák az akciót, mellyel a város arculatát kívánják javítani.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'