Szombat, 2018. október 20., 12.31

Hétfőtől bírságolhat a Nagy Testvér

Hétfőtől élesítik a sebességmérő készülékeket Fotó: opiniatimisoarei.ro
Hétfőtől élesítik a sebességmérő készülékeket Fotó: opiniatimisoarei.ro

A temesvári Polgármesteri Hivatal azzal riogatja a sofőröket, hogy 2017 szeptember 11-től élesítik a város kivezető sugárútjain elhelyezett sebességmérő készülékeket és az útkereszteződésekben elhelyezett térfigyelő kamerákat, amelyek kiszűrik a piros lámpa jelzését mellőző sofőröket.

A forgalmat megfigyelő rendszer már hónapok óta működik, de a közlekedési rendőrség szerint a készülékek nem voltak hitelesítve. Időközben a hitelesítés is megtörtént és a város tulajdonában levő sebességmérők és kamerák által készített felvételeket szeptember 11-től átadják a rendőrségnek. A szabálytalankodó temesvári sofőrök postán kézbesített bírságokra számíthatnak a jövő héttől.

Aggodalomra adhat okot az a tény, hogy a temesvári „Nagy Testvér” állítólag 50 000 piros jelzésen áthajtó autót filmezett le két hét alatt, ami irreális számnak tűnik. Az viszont egyértelmű, hogy valamilyen módon rendet kellene teremteni a közelekedésben, mert már a városon belül is aggasztóan megnőtt a súlyos, emberáldozatokat követelő balesetek száma.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'