JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 11.39
Interneten egyszerűbb

Hétfőtől lehet fizetni a helyi adókat!

Hétfőtől lehet fizetni a helyi adókat!
Hétfőtől lehet fizetni a helyi adókat!

Január 14-től kezdődően (azaz hétfőtől) fizethetik az aradiak az idei évnek megfelelő helyi adókat és illetékeket, tájékoztatta pénteki sajtóközleményében a lakosságot az Aradi Polgármesteri Hivatal. Az önkormányzat illetékesei emlékeztetik az aradiakat, hogy az adók kifizetésére több módszer áll a rendelkezésükre. A hagyományos eljáráshoz ragaszkodók az adóhivatalban fizethetnek kézpénzzel, továbbá a POS-termináloknál, de az online (interneten keresztüli) fizetési módszer is a rendelkezésükre áll.

Kézpénzes és bankkártyás kifizetés lehetséges az adóhivatal összes pénztáránál: Mucius Scaevola utca 11. sz., Forradalom sugárút 75. sz., a Csanádi-palota épületében, illetve a Fortuna piacnál. Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 8 és 18, péntekenként 8 és 16 óra között.

A helyi adókat és illetékeket ki lehet még fizetni a helyi postahivatalokban is.

A polgármesteri hivatal illetékesei szerint az egyik legbiztonságosabb módszer a POS-terminálokon keresztül történő fizetés, a tranzakciónál ugyanis nincs eljárási illeték, a személyes adatok védelme pedig 100%-osan garantált.

A legkényelmesebb és hatékonyabb kifizetési mód azonban az interneten keresztül történő adófizetés, ami egyre nagyobb teret hódít. Az aradiak közül évről évre többen jönnek rá, hogy egyszerűbb otthonról, egy karosszékből vagy az irodából néhány klikkeléssel kifizetni az adót, mint sorban állni egy huzatos, zajos hivatalban. Online kifizetés lehetséges a polgármesteri hivatal www.primariaarad.rohonlapján, a Pénzügyi Igazgatóság (Direcția Venituri) mezőjén lévő „Plătește online!” címre kattintva. Már január 11-től lehet online fizetni.

Egyébként az internetes kifizetési módszert 2009-ben aktiválta az aradi önkormányzat, valójában azonban az utóbbi években nőtt meg igazán az alkalmazás népszerűsége. Míg az első évben csupán 1095 aradi használta a rendszert, 2018-ban már 11 786 adófizető élt ezzel a lehetőséggel. Az online befizetésekből tavaly tízszer annyi gyűlt össze, mint 2009-ben.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'