Szombat, 2018. június 23., 07.45

Hétfőtől már fizethetők az idei évi adók és illetékek!

Az online adófizetés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rendkívül praktikus és kényelmesebb, mint a hagyományos (sorban állásos) módszer
Az online adófizetés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rendkívül praktikus és kényelmesebb, mint a hagyományos (sorban állásos) módszer

Az Arad Municípiumi Adóhivatal (Direcția Venituri) tájékoztatja a lakosságot, hogy január 9-től, hétfőtől már fizethetők a 2017-es évi helyi adók és illetékek az intézmény pénztárainál. Nem elfelejtendő, hogy a pénztáraknál bankkártyával is lehet fizetni, az adófizetők ugyanakkor online, a polgármesteri hivatal www.primariaarad.ro honlapján vagy a ghiseul.ro platformon is törleszthetik adókötelezettségeiket. A helyi adók és illetékek online fizetési rendszere Aradon 2009-től üzemel. Romániában Arad volt az első város, ahol gyakorlatba ültették az új módszert, azóta sikeresen működik, a felhasználók száma pedig évről évre nő. A statisztikák szerint az első évben regisztrált mintegy 1000 felhasználó száma 2016-ban több mint 7500-ra nőtt; az online bevételek értéke pedig közel 9-szer nagyobb összeget mutatott tavaly, 2009-hez viszonyítva (5,1 millió lej 2016-ban, a 2009-ben befolyt 600 ezer lej helyett).   

Aki még nem tudná, az aradi önkormányzathoz tartozó Adóhivatal a városban három helyen működtet pénztárakat: a Mucius Scaevola utca 11. sz. alatt, a Városházán (Forradalom sugárút 75.) és a Fortuna Piacnál. A pénztárak hétfőtől csütörtökig 8–18, péntekenként 8–16 óra között tartanak nyitva. A helyi adókat és illetékeket továbbá be lehet fizetni a postahivataloknál is.

A 2017-es évre vonatkozó helyi adókat és illetékeket a Municípiumi Helyi Tanács 2016. december 20-án elfogadott 470. sz. határozata szabályozza, ezek értéke nem változott a 2016-os évhez képest – áll a polgármesteri hivatal kommunikációs osztályáról szerdán kibocsátott közleményben.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'