MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.14

Hivatásos színtársulatok fesztiválja Déván

Hivatásos színtársulatok fesztiválja Déván
Hivatásos színtársulatok fesztiválja Déván

Déván első ízben szerveznek olyan színházi fesztivált, melyre kizárólag hivatásos társulatok kaptak meghívást az ország minden sarkából – számolt be Mihai Panaitescu dévai rendező, az esemény fő szervezője.

A Deva Performing Arts Festival néven meghirdetett rendezvény május 12–18. között két párhuzamos helyszínen zajlik: a helyi Művészeti Színház nagytermében illetve a városház előtti téren.

Az indoor előadások többsége 18 órakor kezdődik kivéve május 16-át, amikor két darab szerepel a műsorban, az első 18, a második 20 órától. Az outdoor kategóriába sorolt produkciók a városháza előtti téren este 20 órától kezdődnek.

A művészeti színház nagytermében május 12-én a helyi színtársulat egy Caragiale-darabbal nyitja meg a fesztivált. 13-án George Buchenr Leonce és Léna című művét mutatja be a nagyváradi színház társulata.  Május 14-én szintén a dévaiak visznek színre egy Pierre Chesnot-darabot, 15-én pedig  a Piteşti-i színtársulat Norm Foster Old love című művét játsszák.

Május 16-án délután 18 órától Florin Gabriel Ionescu rendezésében mutatja be a dévai színtársulat Spiró György Prah című darabját. 20 órától Mimi Branescu darabját viszi színre az Ararat Független Színház társulata. Május 17-én a Bukaresti Zsidó Színház Hillel Mittelpunkt-darabot mutat be Eugen Gyemant rendezésében.

Május 18-án pedig a Resicabányai Nyugati Színház produkciója zárja a fesztivált Hanach Levin Jákób és Leidental című darabjának bemutatójával.

A Dévai Művészeti Színház nagytermében zajló produkciókra  a belépő előadásonként 25 lej. A fesztivál valamennyi rendezvényét felölelő bérlet ára 150 lej.

A fent említett indoor műsorral párhuzamosan szabadtéri előadásokra is sor kerül a városháza előtti téren. Május 14-én a tordai színház társulata Eredetek címen hozza utcai mutatványát, május 15-én a zsilvásárhelyi (Târgu Jiu) színház utcai komédiáját követhetik az érdeklődők, május 17-én pedig Antonio Mattiuzz Collalto Velencei hármas ikrek című darabját mutatja be a giurgiui színtársulat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'