MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.11

Hölgyek, bringára fel! Jön a SkirtBike!

Hölgyek, bringára fel! Jön a SkirtBike!
Hölgyek, bringára fel! Jön a SkirtBike!

Országos kezdeményezéssé nőtte ki magát a szoknyás kerékpározás, a SkirtBike nevű mozgalmat Aradon is egyre nagyobb népszerűség övezi. A csinos hölgyeket felvonultató és a kerékpározás örömét népszerűsítő bringás felvonulást június 24-én, a hagyománynak megfelelően egy vasárnapi napon rendezik Arad szívében.

A szervezők szerint a biciklis parádé 17 órakor startol az aradi Városháza előtti platóról, az útvonal a következő: Városháza–Forradalom sugárút–Podgoria–vasútállomás–Forradalom sugárút a nagyszínház irányába–fordulás a Szabadság téren (Avram Iancu)–Forradalom sugárút a Városháza irányába– Dimitrie Xenopol u. (Aurle Vlaicu Egyetem mellett)–Mihai Eminescu (volt Salacz) park.

Boldog, ragyogó arcokat, mozgást és sok-sok női kerékpárost szeretnének látni a SkirtBike szervezői a tombolával, versenyekkel és egyéb meglepetésekkel teletűzdelt felvonulás napján.

A SkirtBike-őrület 2010-ben robbant be először Romániába. Az első felvonulást Bukarestben szervezték, a főváros egyébként akkoriban nem éppen a kerékpárbarát politikájáról volt híres. Az első kiadás után egyre több nagyváros csatlakozott a mozgalomhoz, Arad is bekapcsolódott, a látványos parádé rendszerint nagy érdeklődésnek örvend. 

A SkirtBike szervezői arra igyekeznek ráirányítani az emberek figyelmét, hogy kerékpáron is lehet nőies egy nő, a szebbik nem képviselőit pedig arról próbálják meggyőzni, hogy szoknyában és magas sarkúban is lehet pedálozni, sőt a legjobb alkalom arra, hogy magukra vonják és élvezzék a csodáló tekinteteket.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'