Szombat, 2018. június 23., 07.46

Hősként fogadták Grindeanut a temesvári PSD-sek

Grindeanu temesvári támogatói gyűrűjében Fotó: C. Duma
Grindeanu temesvári támogatói gyűrűjében Fotó: C. Duma

A Szociáldemokrata Párt Végrehajtó Bizottsága által „kivégzett” Sorin Grindeanu kormányfő szombaton Temesvárra látogatott, ahol több száz mellette kitartó párttag fogadta a PSD-székház udvarán. Az egész régióból, Temes és Krassó-Szörény megyéből érkezett szocdemek hősként éltették a PSD-ből kizárt és politikai támogatás nélkül maradt miniszterelnököt.

„Azért jöttem haza, hogy meggyőződjek róla: vannak-e még Temesváron, a Bánságban olyan emberek, akik nem félnek és lám, milyen sokan vagyunk” – mondta az őt éltető, Dragnea távozását követelő tömegnek Sorin Grindeanu, aki a PSD-kongresszus összehívására szólított fel Temesváron. A kormányfő szerint Dragnea fél az emberektől, azért igyekszik szűk pártvezetői körben meghozni a számára kedvező döntéseket. „Aki fél az emberektől, az nem lehet a PSD elnöke.”, mondta Grindeanu, aki Temesváron is elismételte: ha Dragnea vállalja a felelősséget az általa kirobbantott válságért és lemond pártelnöki tisztségéről, akkor ő is benyújtja a lemondását. A pártból való kizárását azonban nem ismeri el. „Nem dobhat Dragnea annyiszor ki a pártból, ahányszor a támogatóim javasolni fogják a felvételemet” – mondta a kormányfő. „Amikor elkezdtük 2016-ban a választási kampányt, azt mondtam, nekünk a jó oldalon kell állnunk, hogy ne szégyenkezzünk azért, amit teszünk. Most büszke és meghatott vagyok, mert ilyen sokan mellettem állnak és ezt mindenkinek köszönöm!”

Sorin Grindeanu szombat délben részt vett a Temes megyei PSD szervezet végrehajtó bizottságának ülésén, majd utána ismét a pártkongresszus összehívásának a szükségességéről beszélt a sajtónak. „Számomra és a kollégáim számára az a fontos, hogy a PSD kormányon maradjon.  A kormányfő személyéről döntsön a kongresszus, akárcsak arról, hogy milyen politikai irányt kövessen a párt. Arra szólítom fel Dragneát, hogy férfiasan vállalja a felelősséget a párton belül előállt helyzetért.”

Nem minden temesvári PSD-s politikus tartott ki Grindeanu mellett: Matei Suciu parlamenti képviselő közleményben ítélte el Grindeanuéknak a PSD egységét veszélyeztető partizánakcióját és kijelentette, hogy ő megszavazza a kormány elleni bizalmatlansági indítványt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'