JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.25
Figyelembe veszik a diákok, pedagógusok, szülők véleményét

Hosszú vakációkat javasoltak

Az oktatási minisztérium az érintettek bevonásával, a diákok, pedagógusok, szülők véleményét figyelembe véve alakítja majd a következő tanév szerkezetét. Január 18–24. között online felmérést végeztek, 5 kérdésre válaszolva mondhatták el javaslataikat a 2018–2019-es tanév szerkezetével kapcsolatban.

A szaktárca január 25-én nyilvánosságra hozta az online kérdőívezés eredményét, mely szerint a felmérésben közel negyvenezren vettek részt. A válaszadók háromnegyede azt szeretné, ha a következő tanév szeptember 17-én, hétfőn kezdődne, csupán egytizedük tenné szeptember 10-ét az iskolakezdés időpontjának.

Az online kérdőívet kitöltők nagy része (71,81 százalék) azt javasolja, hogy a téli és a tavaszi szünidő egyaránt három hétig tartson. Utóbbi április 20-án kezdődne, és május 5-ig tartana. Közel hatvan százalék ugyanakkor azt szeretné, hogy a félévközi egyhetes vakáció kötelező módon maradjon a következő tanévben is.

A szülők, diákok és pedagógusok több mint 50 százaléka a 34 hetes tanévet tartja optimálisnak. A 35 hetes tanévet 31,35 százalék, a 36 hetest 13,16 százalék jelölte meg.

A tanügyminisztérium közleménye szerint egy dolog biztos: a felmérés eredményeit figyelembe veszi a következő tanév szerkezetének a kialakításakor.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'