JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.27

„Hull a szilva a fáról...”

„Hull a szilva a fáról...”
„Hull a szilva a fáról...”

Resicabányán kissé módosítani kell a közismert szöveget: „Hull a szilva a fáról / Most jövök a városból”. A város több részén, utcáján, sétányain tizeöt éve-formán az akkori polgármester, Mircea Popa díszfákat és gyümölcsfákat is ültettetett.

Talán azzal a szándékkal, hogy a gyümölcsök valamiképp hasznot is hozhatnak talán a városnak, talán a lakóknak.

A lehulló mézédes fehérszilvát az utcaseprők rendszeresen összelapátolhatnák s pálinkát főzhetnének a Város részére s mindjárt kevesebb lenne a protokollköltség.

A jelenlegi városvezetőség, illetve a Prescom városgazdálkodási vállalat nem törődik az alkalmasint még balesetveszélyes „aszfaltszilvával”. Úgyannyira nem, hogy még vagy össze sem seprik egyáltalán, netán a heti kétszeri seprés a mellékutcákon, sétányokon még talál bőven a „hulladékból”.

Valamelyest azért haszna is van egyik-másik fának, mert a gyerekek, serdülőkorú fiuk és lányok lerázzák és eszegetik. De kárt is okoznak hellyel-közzel, mert alaposan  megtépázzák a fákat.

Fényképeink a lunkai Damaschin Biojinca sétányról valók.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Makay Botond / Hétfõ, 2009. július 06., 12.39 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Lehet, hogy mirabóna, lehet, hogy hórabóra, lehet, hogy órabóra, vagy fehér szilva, ami nem azonos a fehér bercenceivel (beszterceivel). Helyenként más elnevezése is van, amely kifejezésre juttatja, hogy hasmenést okozó.Pálinkája szilvapálinka ízű. Csak nagyon éretten érdemes cefrézni.
Hozzászólt: Ez / Vasárnap, 2009. július 05., 17.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

nem is szilva. Csak mirabóna, ami túl kevés pálinkát ad. :)

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'