JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 16., 05.06

Huszonnégy fiatalt bérmáltak meg a Mosóczy-telepi templomban

A megbérmált fiatalok, a felkészítőjük, ft. Kalapis Damián plébános és msgr. Johann Dirschl püspöki helynök társaságában Daniel Pit fotói
A megbérmált fiatalok, a felkészítőjük, ft. Kalapis Damián plébános és msgr. Johann Dirschl püspöki helynök társaságában Daniel Pit fotói

Vasárnap a zsúfolásig megtelt Mosóczy-telepi római katolikus templomban 10.30 órakor kezdődött szentmisén 24 fiatal várt bérmálásra. Szentbeszédében msgr. Johann Dirschl püspöki helynök magyarul és románul méltatta a bérmálás fontosságát. Vagyis a fiatalok életében fordulópontot jelentő lépést. A kereszteléstől eltérően, amikor a szülők döntöttek gyermeküknek a hit útján történő elindításáról, ezúttal csaknem felnőttként, maguk dönthetnek Krisztus követése mellett. A választott útjuk azonban sok buktatót rejthet, ezért a szülők mellett, a bérmaszülőket is a fiatalok támogatására kérte.

Miután ft. Kalapis Damián beszámolt a fiatalok felkészülésének a módjáról, illetve a nekik feltett kérdésekre kapott válaszokból a püspöki helynök meggyőződött a bérmálandók hitbeli felkészültségéről, egyenként járultak elé, vállukon a keresztszülők jobb kezével. Ft. Kalapis Damián plébános közreműködésével, a fiataloknak szentelt mirhával keresztet rajzolt a homlokukra, majd kezet fogott velük, felszólítva: „Fogadd a Szentlélek ajándékának a jelét!”

A megbérmált fiatalok nevében ft. Kalapis Damián plébános mondott köszönetet a püspöki helynöknek, illetve köszönetüket tolmácsolták a főpásztor felé is.

Az ünnepélyes szertartás közös fényképpel, ünnepi hangulatban zárult. A Schola Sanct Iosephy Aaradiensis templomkórus pallérozott énekeivel nagyban emelte a szertartás ünnepélyességét. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'