https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 03.49
XVI. Vinvest borszalon

Huszonnégy karátos pezsgő borok, bioborok és óborok a kínálatban

Lucia Pârvu borszakértő és dr. Ioan Nămoloșanu egyetemi tanár bemutatják a XVI. Vinvest borszalon kínálatát (Pataki-fotó)
Lucia Pârvu borszakértő és dr. Ioan Nămoloșanu egyetemi tanár bemutatják a XVI. Vinvest borszalon kínálatát (Pataki-fotó)

A Temesvári Regionális Üzletközpontban (CRAFT) 2019. április 19–21. között szervezik meg a XIV. Vinvest nemzetközi borszalont, ahol mintegy 20 borászat 250 féle borát kóstolhatják meg az érdeklődők. A hagyományos rendezvény bevezetőjében, 2019. április 17–18-án kerül sor a XIV. Országos Bor- és Szeszesital Verseny rendezvényeire, amelynek eredményhirdetését a borszalon második napján, április 20-án, szombaton tartják meg a Vinvest keretében.

A XVI. Vinvest borszalont beharangozó sajtótájékoztatón a fő szervező Lucia Pârvu borszakértő és dr. Ioan Nămoloșanu egyetemi tanár mutatták be a borkiállítás és a borverseny kínálatát. Az idei borszalon keretében először mutatják be az olasz Imperator 24K pezsgőbort, amely 24 karátos aranyrészecskéket tartalmaz, de lesz óborkóstoló, ahol 1958-as, 1965-ös és 1995-ös évjáratú borokat lehet kóstolni és bioborkóstoló, ahol természetes, vegyszermentes eljárással készített borok kerülnek a poharakba. A borszalon vendége lesz az Athosz hegyéről érkezett Epifanios atya, aki 30 éve szerzetes, borász és mesterszakács és Aszent hegy kulináris művészete című szakácskönyv szerzője.

A borszalon keretében több borászat szervez kóstolót, de lesznek gasztronómiai bemutatók, borbemutatók, tudományos szimpóziumok, szervezett borpince-látogatások és temesvári kocsmatúrák. A borszalon 25 lejes belépőjeggyel látogatható, amelyért Vinvest borospohár és korlátlan borkóstolás jár, illetve a belépőjegyek tulajdonosai között értékes nyereményeket sorsolnak ki.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'