JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 22., 12.53

Huszonöt start up elindítását támogatja a Kamara a SIA Vest projekt keretében

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara 25 start up beindítását támogatja a SIA Vest vállalkozásfejlesztő projekt (My SMIS kód: 105255) keretében, amelyet a GAPA Kft-vel partnerségben valósít meg a következő félévben. A támogatásra pályázó start up-okat a tavalyi év végén lezajlott verseny során válogatták ki a jelentkezők közül, akik nem mezőgazdasági területen szeretnének vállalkozást indítani a Nyugati Régió valamelyik megyéjében.

Az Európai Szociális Alapokból támogatott SIA Vest projekt célja a foglalkoztatás növekedésének ösztönzése és a munkahelyek számának növelése, amit kezdő vállalkozók elméleti és gyakorlati kiképezésével, 44 üzleti terv megvalósulásának segítésével szeretnének elérni, amelynek nyomán legalább 88 új munkahely jönne létre. A projekt eddigi megvalósításai: 16 ingyenes vállalkozó-képzés, 340 Temes, Arad, Hunyad és Krassó-Szörény megyei résztvevővel. 25 üzleti terv kiválasztása a versenyre benevezett 49 közül, amelyeknek szerzői gyakorlati képzésben részesültek a start up-juk elindításához.

A kiválasztott start up-ok indulásukhoz 100%-os támogatást kapnak. A finanszírozások teljes értéke 6 420 240,78 lej. További információk kérhetők Daiana M. Buzatu projektmenedzsertől, tel. 0732-185-282, e-mail: dbuzatu@cciat.ro.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'