JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.24
Bevezetés a számítástechnika világába

Időseknek ingyen!

A megyei A. D. Xenopol Könyvtár folytatja nagysikerű kezdeményezését, melynek első szakasza 2011–2016 közötti időszakban zajlott, és melynek következtében közel 700 idős személy (50–90 év közötti) elsajátította a számítógép-kezelés alapjait – tudtuk meg Cristina Duma könyvtáros-oktatótól.

A könyvtár projektjének köszönhetően az elmúlt időszakban a Bodrogului utcai idősek otthona lakóinak lehetősége volt, hogy megtanulják a legalapvetőbb számítástechnikai ismereteket, a számítógép kezelés alapjait: egyszerű szövegbevitel, navigálás/szörfözés, információk keresése a világhálón, elektronikus posta (e-mail) kezelése – levelek küldése/fogadása.

„Úgy véljük, hogy ezek a kurzusok rendkívül hasznosak, hiszen kortól függetlenül segítenek a tudás elsajátításában. Ezért szeretnénk rendszeressé tenni az ilyen képzéseket a székhelyünkön és az Idősek otthonában is (a projekt csak az említett intézmény lakóinak szól – szerk. megj.). Az érdeklődés és a jelentkezők függvényében havi egy vagy két alkalommal fogjuk tartani az órákat, ezúttal is ingyenesen” – nyilatkozta Cristina Duma.

A könyvtáros még elmondta, hogy ugyancsak az idősek érdekében, azért, hogy kicsit kimozdítsák az öregotthon rutinos hétköznapjaiból, havonta szervezni fognak irodalmi kört a számukra, ahol helyi költők, írók mutatják be alkotásaikat.

„Célunk ezzel az irodalmi körrel, hogy az öregotthon lakói is szocializálódjanak, lehetőségük legyen személyesen találkozni a kortárs helyi szerzőkkel. Amennyiben lesz olyan személy, akinek nincs lehetősége eljutni a könyvárba, kérésre viszünk neki olvasnivalót a könyvtárból” – teszi hozzá a könyvtáros.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'