JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 16.46

Ifjúsági kerékpáros Balkán-bajnokság

Versenyzők Déva utcáin
Versenyzők Déva utcáin

Görög és török sikerekkel zárult a hétvégén Déván és környékén zajlott ifjúsági kerékpáros Balkán-bajnokság. A rendezvényen több mint 100 kamasz vett részt, fiúk és lányok egyaránt, akik Moldova, Románia, Bulgária, Szerbia, Bosznia, Albánia, Macedónia, Görögország és Törökország színeiben versenyeztek.

Két külön versenyszám volt, mindegyik 4 kategória számára. Szombaton a Déva és Marosillye közötti – majdnem kész – autópálya-szakaszon versenyeztek a 15-16 évesek 10 kilométeren, a 17-18 évesek pedig 20 kilométeren. A fiúk és a lányok külön-külön versenyeztek. Vasárnap Déva utcáin városi túra során mérték össze tudásukat, szintén 4 kategóriában.

Maga a verseny nagyszerű élményt jelentett a résztvevők és a dévai nézők számára, a fiatalos lelkesedés és izgalom pedig csak fokozta a hangulatot.

A mezőny azonban nem volt igazán kiegyensúlyozott, a 8 versenyszámból négyet Görögország, hármat Törökország, egyet pedig Szerbia képviselője nyert meg. Néhány versenyszámban Románia, Bosznia és Moldova képviselői is szereztek ezüstöt vagy bronzot, Albánia, Bulgária és Macedónia képviselői viszont a dobogóra sem jutottak.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'