Csütörtök, 2018. december 13., 21.08
Fogyatékkal élők figyelmébe!

Igényelhetők az ingyenes utazási kedvezmények

Igényelhetők az ingyenes utazási kedvezmények
Igényelhetők az ingyenes utazási kedvezmények

Az Arad Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóság (DGASPC) felhívja az érintettek, pontosabban a fogyatékkal élő felnőtt személyek figyelmét, hogy a 2006/448-as törvény értelmében idén is részesülnek ingyenes utazási kedvezményekben. Az erre jogosultak a súlyos fogyatékkal élők (évente 12 oda–vissza út) és a halmozottan fogyatékos személyek (évi 6 oda–vissza út).

A torlódások elkerülése végett a jogosultakat a kedvezmények kézbesítésére a nevük alapján, ábécé sorrendben jegyezték elő a február 12.–március 9. közötti időszakra, de a szelvényekért lehet később is (év végéig) jelentkezni. A kedvezményre igényt tarthatnak a sérült személyek kísérői, személyes asszisztensei is.

A DGASPC vezetősége kéri az érintetteket, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében tartsák be a kiírt programot. A jegyeket tehát a következő beosztás szerint lehet átvenni: február 12–13.: A, február 14–15.: B, február 16.: C, február 19.: D, február 20.: E és F, február 21.: G és H, február 22.: I és J, február 23.: K és L, február 26.: M és N, február 27.: O, február 28.: P, március 1.: R, március 2.: S és Ş, március 5.: T és Ţ, március 6.: U, március 7.: V, március 8.: W és Y, március 9.: Z.

A kedvezményekért jelentkezni lehet a főigazgatóság székhelyén (1918. December 1. utca 14. szám), a 30-as szobában. Szükséges iratok: személyi igazolvány (eredeti), fogyatékosságot igazoló irat, utazási igazolvány. Az utazási szelvényeket kizárólag a fogyatékossági fokozatot igazoló okirat érvényességi ideje alatt lehet igényelni.

A DGASPC statisztikája szerint 2017-ben 15 000 személy igényelte az ingyenes utazási kedvezményeket.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'