JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 05.39

III. Duna Nap – Torockó főterén

 
2016. május 26., 17.11
Csütörtök

A Duna Médiaszolgáltató harmadik alkalommal rendezi meg a Duna Napot Erdély egyik legszebb műemlékfalujában, az Europa Nostra-díjas Torockón, ahol még a nap is kétszer kel föl.

A 2016. június 11-re tervezett szabadtéri rendezvény két fő pillére a térségben még fellelhető autentikus népi kultúra, népzene, néptánc és a magyar könnyűzene minőségi, értéket közvetítő élvonala. A helyi fellépők között mutatkozik be a Torockói Citera- és Furulyazenekar, továbbá a Kis és Nagy Szilas Néptáncegyüttes a Fölszállott a Páva tehetségkutatóból megismert Ficfa Zenekar kíséretében. Gorzó Boglárka és Vincze Hunor, a 2015-ös „Gyermekpáva” felfedezettjei a marosvásárhelyi Bekecs Néptáncegyüttessel közösen lépnek színpadra.

A könnyűzenei műfaj képviseletében az erdélyi és egyre inkább a magyarországi fesztiválok kedvence, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company ad koncertet, az est sztárfellépője pedig a varázslatos hangú Rúzsa Magdi lesz.

A rendezvényt látványos tűzijáték zárja, háttérben stílszerűen a Székelykővel. A III. Duna Nap házigazdája Novák Péter.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

A III. Duna Napra a Háromszéki Népművészeti és Kézműves Egyesület szervez látványos kézműves vásárt. Emellett az Idea Könyvtér és a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét színvonalas erdélyi magyar kiadványaiból válogathatnak a látogatók. Természetesen nem maradnak ki a helyi gasztronómia hagyományos ízei sem a rendezvény sokszínű kínálatából.

A Duna Nap kiegészítő programjai között kapott helyet a térség kulturális központja, a Duna Ház kiállítótermében nyíló „Jó estét, jó szurkolást” című tárlat, amely a magyar labdarúgás nagyjai – többek között Puskás Ferenc, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő – relikviáit mutatja be.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'