https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Vasárnap, 2019. szeptember 22., 15.34
Virágfesztivál először

Illatot és színeket hoz a városközpontba

Illatot és színeket hoz a városközpontba
Illatot és színeket hoz a városközpontba

A Polgármesteri Hivatal és az Arad Megyei Kulturális Központ első alkalommal szervez idén virágfesztivált. A FlorAr névre keresztelt rendezvényt június 1–3. között tartják a városközpontban.

A tervek szerint a helyszínen – az Avram Iancu (Szabadság) téren és a Meţianu (Forray) utcában – virágokat, virágszobrokat, virágokból, növényekből készült különböző alkotásokat lehet majd megcsodálni, és a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából gyermekeknek szóló programmal is készültek a szervezők.

A következő hétvégén tehát rózsák, orchideák, gerberák, liliomok, hortenziák stb. ezreit fogják felhasználni, hogy  látványos figurákat – mint például autót, pásztort és juhot, angyalt és oroszlánt, csillárokat, pergolákat stb. – készítsenek mindenki csodálatára. A Szabadság téren például egy nagy, virágokból készült centenáriumi jelvény lesz kiállítva.

Mivel a fesztivál egybeesik a Nemzetközi Gyermeknappal, a szervezők a kicsiknek is kedveskednek virágokból készült mesefigurákkal.

A Forray utcában Adela Crișan, neves aradi virágkötő szemet kápráztató alkotásait lehet majd megcsodálni.

A színház mögötti téren felállított színpadon egész napos műsorról gondoskodnak a látogatók szórakoztatására, többnyire gyermekelőadásokkal, de lesznek kézműves műhelyfoglalkozások is.

A FlorAr virágfesztivál teljes programját holnapi lapszámunkban közöljük.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'