MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 04.31
Hirtelen megváltoztatott iskolai szabályzat

Indulatokat akartak kelteni?

Nem maradt visszhang nélkül az oktatási minisztérium egyik legfrissebb lépése, amikor közvitára bocsátás nélkül, váratlanul és sebesen módosította az iskolai szabályzatot. A változásokról, a kész tényekről Liviu Pop tanügyminiszter január 9-én este számolt be közösségi oldalán.

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) elnökének tudomása szerint a minisztérium csak az Országos Diáktanáccsal (CNE) tárgyalt a módosításokról. A diákszervezetek egységesen azt sérelmezik, hogy a minisztérium nem bocsátotta közvitára a szabályzat módosításait.

Bukur Tamás, a MAKOSZ elnöke nyilatkozott az ügyben, szerinte az volt a cél, hogy diákban, szülőben egyaránt felháborodást keltsenek a módosításokkal, vagy legalábbis egy részükkel, és megjegyezte, hogy szerencsére a rendeletnek pozitív változtatásai is vannak.

Hozzátette, hogy a szabályzatnak vannak alkotmányellenes pontjai, nem értenek egyet azzal, hogy nem bocsátották közvitára, és nem mellékes az sem, hogy szerintük a diákok jogait sértik azzal, ha elveszik mobiltelefonjaikat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'