50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 05.00

Ingyen színház- és koncert-bérletek temesvári nyugdíjasoknak

Lucian Vărşăndan, Balázs Attila, Gheorghe Ciuhandu és Ioan Coriolan Gârboni aláírják a kedvezményekről szóló jegyzőkönyv
Lucian Vărşăndan, Balázs Attila, Gheorghe Ciuhandu és Ioan Coriolan Gârboni aláírják a kedvezményekről szóló jegyzőkönyv

Gheorghe Ciuhandu temesvári polgármester és három, a hivatalnak alárendelt kulturális intézmény, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az Állami Német Színház és a Banatul Filharmónia igazgatói nyugdíjasoknak és fiataloknak nyújtott kedvezményekről szóló  jegyzőkönyvet írtak alá tegnap a városházán.

A dokumentum alapján 2008. szeptember 1.-től az állandó temesvári lakóhellyel rendelkező nyugdíjasok ingyen, az iskolások és egyetemi hallgatók féláron látogathatják a három kulturális intézmény előadásait. A kedvezmények ellenértékét egy bizonyos összeghatárig, a következő évad esetében 20 000 lejig fedezi a városi önkormányzat.

A temesvári személyi igazolványt és nyugdíjszelvényt felmutató nyugdíjasok ingyenesen látogathatják a magyar és a német színház, illetve a filharmónia előadásait, az intézmények jegypénztárainál kiváltott bérletek alapján. Az iskolások és egyetemi hallgatók láttamoztatott ellenőrző könyvecskéjük, illetve diákigazolványuk alapján válthatják ki az 50%-os kedvezményre jogosító bérleteket. A jegyzőkönyvet a Német színház részéről  Lucian Vărşăndan, a Filharmónia részéről Ioan Coriolan Gârboni, Csiky Gergely Állami Magyar Színház részéről Balázs Attila igazgató írta alá. A direktor a Nyugati Jelennek elmondta: „A magyar színház számára jelentős támogatást jelent Polgármesteri Hivataltól kapott 20.000 lejes összeg, az eladott bérletekből nem gyűlt össze ennyi egy évad során. Kedvezményeket eddig is adtunk a nyugdíjasoknak és a diákoknak, de azt nem térítette meg senki, annyival kevesebb volt a saját jövedelmünk”. A jegyzőkönyv aláírása alkalmából Gheorghe Ciuhandu polgármester ismét megígérte, hogy június elseje után elkezdődik a magyar/német színház termének a felújítása, idén szeptemberig el is készülnek a munkálatokkal.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'