Szombat, 2018. december 15., 04.08
Biológiai, fizikai és kémiai jelenségek

Interaktív tudományos kiállítás

Interaktív tudományos kiállítás
Interaktív tudományos kiállítás

Október 16-tól kezdődően leginkább 6 és 12 év közötti gyermekeknek szervez interaktív tudományos kiállítást az Arad Megyei Múzeum.

A Gyere a laboratóriumba! (Vino în laborator) nevet viselő eseményre diákcsoportokat is várnak, ezek előzetes egyeztetés alapján, kísérő pedagógussal vehetnek részt a kiállításon.

Nevezett expót Bukarestben, Jászvásáron, Kolozsváron és Temesváron több mint százezren látogatták, most Aradon is lehetőség van, hogy a célcsoport biológiai, kémiai és fizikai jelenségeket, kísérleteket tekintsen meg, illetve irányítással és felügyelet alatt végezhessen el a diák maga is bizonyos teszteket.

A szervezők egy olyan helyszínt hoztak létre, ahol határozottan felhívják az említett korosztály figyelmét a tudományokra, felkeltik kíváncsiságukat, hogy érdeklődve tekintsenek környezetükre, fedezzék fel a világot.

Az interaktív kiállítás az Arad Megyei Múzeum természettudományi részlegén (George Enescu tér 1. szám, a Kultúrpalota gyermekpark felőli bejárata) lesz három zónában. A biológia-szektorban az emberi testtel ismerkedhetnek meg egész közelről, mikroszkópon keresztül sejteket vizsgálhatnak. A fizika-övezetben többek között villámokat hozhatnak létre Van de Graaff-generátor segítségével.

Ez csupán kis ízelítő mindabból, amiben része lehet a gyereknek, ha ellátogat a kiállításra, mely október 16–28. és november 6–25. között lesz nyitva. Az óvodások és kisiskolások rövid szünideje alatt nem látogatható.

Hétfőtől péntekig naponta 9–13 óra között 50 perces turnusokban zajlik a látogatás, egy diákjegy ára 12 lej, a kísérő pedagógusok belépése ingyenes.

Érdeklődni, időpontot egyeztetni Monica Sandu szervezőnél lehet a következő telefonszámon: 0760-241-115.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'