https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 05.23

Intervenciós kardiológiai laboratóriummal bővül a kórház

Intervenciós kardiológiai laboratóriummal bővül a kórház
Intervenciós kardiológiai laboratóriummal bővül a kórház

Jó hír és hatalmas esély a szív- és érrendszeri betegségekkel élők számára: nagy valószínűség szerint már az idei év második felétől ingyen részesülhetnek az intervenciós kardiológiai laboratórium nyújtotta szolgáltatásokban – mindezeket a vizsgálatokat, beavatkozásokat eddig csupán egy magánklinikán lehetett elvégezni egy bizonyos díjszabás ellenében.

A jó hírt az Arad Megyei Sürgősségi Kórház menedzsmentje közölte, mivel már körvonalazódni látszik a Cardiolife magánklinikával kötött megállapodás.

2018 végén az Arad Megyei Sürgősségi Kórház és a Cardiolife tulajdonában lévő cég megállapodott abban, hogy megszüntetik a kórház földszintjén található 311 négyzetméteres terület bérleti díját. Az Intervenciós Kardiológiai Központ minden felszerelését a kórháznak adományozta, cserében a Cardiolife tulajdonosai kártérítést kapnak a 2012-ben megkötött bérleti szerződésben foglaltak szerint. A kártérítés összegét egy szakértő állapította meg, amely 12 havi részletben kerül kifizetésre. Így most a terület, ahol a Cardiolife működött, valamint az összes felszerelés az Arad Megyei Sürgősségi Kórház tulajdonába került.

„Ezek a tények, a gyakorlatba ültetéshez azonban még számtalan papírmunka, jóváhagyás szükséges, hiszen ezzel tulajdonképpen megváltozik a kórház felépítése. A kórházi struktúra módosítását a megyei tanács elnökénekintézkedésére az Egészségügyi Minisztérium és az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyásával lehet véghez vinni. Mindezek mellett még a Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyására is szükség van, hiszen a Cardiolife-ot működtető cég temesvári, és ez a meghatalmazás az angiográf használatához szükséges” – nyilatkozta a helyi sajtónak Carmen Lucuţa, a kórház menedzsere.

Az angiográfia orvosi értelemben az érrendszer kontrasztanyagos röntgenvizsgálatát jelenti, mindezért a vizsgálatért eddig fizetni kellett, nemsokára azonban ez és még számos – a szívet, érrendszert érintő – vizsgálat, beavatkozás ingyenessé válik az aradiak számára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'