50%-os árzuhanás
Hétfõ, 2019. július 22., 13.26

Ipari park és kerékpárút a határövezetben

Ipari park és kerékpárút a határövezetben
Ipari park és kerékpárút a határövezetben

A Temes Megyei Tanács idén januárban uniós pályázatokat nyújtott be a Románia – Magyarország 2006-os PHARE CBC jószomszédsági program keretében,  Triplex Confinium Ipari Park és Kerékpárút a Határmenti Együttműködési Övezetben címmel, a megvalósíthatósági tanulmányok és műszaki tervek elkészítése céljából.

A román-magyar-szerb hármashatárkőnél tervezett Ipari Park létrehozását a Temes Megyei Tanács, Óbéb község önkormányzata és a DKMT Közhasznú Társaság kezdeményezte. A 16 hónap alatt elkészülő megvalósíthatósági tanulmány költségvetése mintegy 300 ezer euró, a tíz százalékos önerőt a megyei önkormányzat biztosítja. A román-magyar határövezetben létesülő kerékpárút megépítését a csanádi és a kiszombori önkormányzatok, valamint az ADETIM Fejlesztési Ügynökség kezdeményezi, a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki tervek 12 hónap alatt készülnének el 93 600 eurós költségvetésből. A tervezett kerékpárút a Nagyszentmiklós-Nagycsanád-Kiszombori határátkelő szakaszon épülne meg, rácsatlakozva a magyarországi kerékpárút hálózatra.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Casano / Szombat, 2014. június 28., 19.49 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Love this site! Don't forget to inucdle Columbus State University's Rankin Gardens and Atrium in your vendor list for venue. It is a wonderful site for weddings and receptions.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'