Kedd, 2018. december 11., 23.02

Iparkodó kézműves gyermekek

Iparkodó kézműves gyermekek
Iparkodó kézműves gyermekek

„Minden kultúra a szabadságok és a korlátok funkcionális együttese. Aki érti a kultúráját, tud benne mozogni, ezért az a legnagyobb segítség, ha megtanítok valakit érteni a saját kultúráját. Ezt kéne tegye az iskola”. Csányi Vilmos

 

Arad – Több tucatnyi élelmes gyermek, még annál több ügyes kéz, rajzolás, festés, nemezelés, játszás és móka – így írható le a hangulat az aradi RMDSZ székházában zajló gyermekeknek szervezett kézművesnapokon. Csütörtökön közel 40 gyermek látogatott el a rendezvényre, ahol a székelyudvarhelyi Artera Alapítvány oktatói (és nem csak) üvegfestészetet, rongybaba-készítést, gombvarrást, bútorfestést, asztali díszek készítését és egyéb néphagyománnyal kapcsolatos tevékenységet tanítottak a kicsiknek. Minden elfoglaltságnak meg volt a külön asztala, a gyermekek pedig előszeretettel alkottak, rajzoltak, vagy netán az általuk elkészített mézeskalácsot festették ki szebbnél szebbre. A rendezvény pénteken is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Püspökség utca 32. szám alá délelőtt 10 órától délután 17 óráig tartó mókával és hagyományos kézműves tevékenységekkel.

Az esemény szervezője az aradi RMDSZ, az Arad Megyei Jogú Város Helyi Tanácsa és Arad Municípium Kulturális Központja a támogatói. A belépés díjtalan.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'