MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.40
Lélekbeli és fizikai építkezés Piskin

Isten békéje megőrzi szíveteket

Isten békéje megőrzi szíveteket
Isten békéje megőrzi szíveteket

Ünnepi istentiszteletre harangoztak vasárnap az Alpár Ignác tervezte piski református templomban.  – A 90 lelkes helyi gyülekezet idei lelkigondozási-programjában szerepelt egy olyan istentiszteleti alkalom, melyen a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum közössége is részt vesz. Most tudtunk erre sort keríteni, és örömmel mondhatom, hogy a 22 diák Oprisa Melinda vallástanár és Kun-Gazda Kinga magyar szakos tanár vezetésével lélekemelő verses, zenés műsorral örvendeztette meg a gyülekezetet – számolt be Czuhai Miklós Csaba lelkipásztor. Az ünnepi igehirdetésben Pál apostol filippibeliekhez írt levelére építve elmondta: – Éltünk minden szakaszában jelen van az aggodalom – diákként az iskolai megmérettetések miatt, szülőként gyermekeinkért, idős korban egészségünkért aggódunk. Istenbe vetetett bizalommal, imádsággal azonban el lehet nyerni a lelki békét, amely elűzi szívünkből az.

A prédikációt követően sor került az iskolai közösség előkészítette műsor bemutatására, majd a lelkész és a presbitérium virággal, jelképes kis ajándékkal köszönte meg a fellépők és felkészítőik munkáját. A gyermekeknek további élményt jelentett, hogy tanáraik és néhány szülő kíséretében meglátogatták a piski Ócskay arborétumot is.

Az istentiszteletet követően Czuhai Miklós Csaba lelkipásztor elmondta: idén a lelki gondozás mellett jelentős fizikai beruházások is szerepelnek a közösség tervei között. – A Hunyad Megyei Tanács 3000 lejjel támogatta gyülekezetünket és a városi tanácsnál is ígéretünk van egy 15 000 lejes támogatásra. Ebből a templomunkat szeretnénk kívül újrafesteni. Továbbá a püspökség anyagi támogatást nyújt a nagyrápolti régi parókia felújítására, a Magyar Kormány pedig a rápolti, A kategóriás műemlékként nyilvántartott templom helyreállítását finanszírozza. A teendő tehát sok, az ünnepi alkalmon ehhez is kértük Isten áldását – fogalmazott a lelkész.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'