https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 11.51

Ízletes mesék Székely Ervinnel

A Szerelmes szakácskönyv szingliknek magyar és román nyelvű kiadása
A Szerelmes szakácskönyv szingliknek magyar és román nyelvű kiadása

Az idén júliusban megnyílt temesvári Csokornyakkendős könyvárus (Librarul cu papion) könyvesboltban (E. Ungureanu utca 7. sz.) 2019 augusztus 31-én, szombaton 17 óratól kerül sor Székely Ervin Szerelmes szakácskönyv szingliknek című könyve magyar és román nyelvű kiadásának a bemutatójára.

Amikor egy volt jogtanácsosból, parlamenti képviselőből és államtitkárból nagyapa, hobbiszakács és író lesz, az izgalmas és szokatlan dolgokat eredményez. A szerző sajátos könyvbemutatót tart, unokája preferenciái szerint választ könyvesboltot, és úgy dönt, hogy együtt tölti egyik szombat estéjét a temesvári gyerekekkel és azok szüleivel. Székely Ervin felolvassa a Csokornyakkendős könyvárus meséjét magyarul, és bemutatja ennek a szereplőnek a portréját is, amelyet saját unokája rajzolt meg. A kis művésznő irányításával a gyerekek megpróbálják lerajzolni kedvenc ételüket.

Ez idő alatt, a felnőttek megismerkedhetnek a Szerelmes szakácskönyv szingliknek című könyv történetével. A könyv „egyet fizet, kettőt kap” alapon szerelmes regény és szakácskönyv egyszerre, amelyben felismerhetők helyek, emberek, a nyugati határvidék kulturális sokszínűsége, az egymás mellett élő gasztronómiai sajátosságok közötti átfedés és egymásba olvadás, Székely Ervin egyedi stílusában, iróniával, humorral és békebeli nagyváradi romantikával meghintve. A könyvbemutató résztvevői a szerző receptje alapján készült pogácsás kóstolóra is hivatalosak, jó hangulattal, kötetlen beszélgetéssel körítve.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'