MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 13.03

Javuló közúti statisztika Hunyad megyében

Hét éve folyamatosan csökken a halálos közlekedési balesetek száma Hunyad megyében. A megyei rendőrség adatai szerint 2017-ban 33 halálos közlekedési baleset történt a megyén áthaladó utakon, majdnem feleannyi, mint 2010-ben, amikor 65 történt. A balesetek nyomán keletkező súlyos testi sérülések száma viszont alig változott, tavaly például 247-t regisztráltak, míg 2010-ben 257-t.

A rendőrség szerint a halálos közlekedési balesetek jelentős visszaesése a Déva–Nagyszeben autópálya Hunyad megyei szakaszának 2013-as üzembe helyezésére vezethető vissza. Azelőtt a legtöbb halálos baleset a 7-es úton történt, azóta azonban Déva és Fehér megye határa között jóformán csak a környékbeli lakosság használja a 7-es országutat, a tranzitforgalom – főleg a teherforgalom – viszont az autópályát használja. A 7-es út Déva és Arad közötti szakaszán is csökkent a forgalom, mivel annak nagy része szintén az autópálya irányába terelődik a Dévától 25 kilométerre nyugatra lévő Szakamási elágazódásnál.

A súlyos közlekedési balesetek okai azonban évek óta szinte változatlanok: a gyorshajtás, a szabálytalan gyalogos-átkelések vagy az elsőbbség megtagadása.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'