Szombat, 2018. december 15., 15.27

Jelentkezőket várnak a Pioneers into Practice programba!

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara, a Climate-KIC klímainnovációs program keretén belül meghirdeti a 2018 évi Pioneers into Practice alprogramot, amelyre jelentkezőket várnak április 15-éig.

A Pioneers into Practice (PiP) program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid-kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaságok kialakulását. Ennek érdekében klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó szakértőket helyeznek el a fogadó szervezeteknél 4-6 hétre. A szakértők a fogadó szervezet által meghatározott, klímaváltozással vagy fenntarthatósággal kapcsolatos projekten dolgoznak. Ilyen projekt lehet például egy cég energiafelhasználásának csökkentése, fenntartható városi rendszerek megtervezése önkormányzatok számára, vagy akár egy környezetvédelmi kérdés rövid, gyerekek figyelmét felkeltő ábrázolása. 

 Hogyan működik a program? A szakértők négy-hat hetet töltenek egy külföldi vagy hazai szervezetnél. A cél az, hogy a résztvevők kikerüljenek megszokott környezetükből, és tudásukat innovatívan hasznosítsák egy eltérő közegben. A gyakorlati munkán túl a szakértők workshopokon és online kurzusokon vesznek részt.

A fogadó szervezetek a 2018. szeptember–október időszakban, négytől hathetes időtartamban magasan képzett hazai vagy nemzetközi szakértőt fogadhatnak, járulékos költségek nélkül, egy általuk meghatározott, klímaváltozáshoz kapcsolódó projektjük megoldásához. A programban az alábbi európai országok vesznek részt: Bulgária, Ciprus, Németország, Magyarország, Málta, Portugália, Olaszország, Spanyolország, Szerbia, Szlovénia, Egyesült Királyság és Írország, Lengyelország, Finnország, Észtország és Lettország.

A hazai jelentkezők számára két műhelytalálkozót szerveznek 2018. május 16–18. és november 6.–7. között a temesvári kamarai székházban, illetve részt vesznek egy nemzetközi műhelytalálkozón Utrechtben (Hollandia) november végén. A részvétel költségeit a program 2000 eurós keretben támogatja. A Pioneers into Practice programról további részletek olvashatók az alábbi internetes címen: https://pioneers.climate-kic.org

Feliratkozások a 0372-185-286-os telefonszámon, a cbadulescu@cciat.ro elektronikus postacímen, kapcsolattartó személy Cristina Bădulescu CLIMATE KIC koordonátor.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'