Csütörtök, 2018. július 19., 01.06
Endrei Judit közönségtalálkozó az Aradi Magyar Napokon

Jó megélni a szeretetet, a figyelmet

Jó megélni a szeretetet, a figyelmet
Jó megélni a szeretetet, a figyelmet

Sosem álmodozott arról, hogy televízióban dolgozzon, mára mégis egy közismert egykori televíziós személyiségként ismerik, emlékeznek rá, akit két évtizeden keresztül családtagnak is tekintettek, hiszen nap mint nap beköszönt, és helyet kapott az otthonokban a képernyőn keresztül.

Endrei Judit utoljára 50 évvel ezelőtt járt Erdélyben, már akkor – még gyerekként – mélyen megérintette a táj, az emberek, sok kedves emlék elevenen él benne mind a mai napig.

Az Aradi Magyar Napokon az RMDSZ Arad Megyei Nőszervezetének meghívására tartott közönségtalálkozót október elsején, a Jelen Ház nagytermében.

„Izgultam, hogy vajon itt Aradon – otthonról nézve a határon túl – emlékeznek-e, kíváncsiak-e még rám, de úgy látom, hogy kár volt izgulni” – kezdi mosolygósan, kedvesen, és közvetlenül az egykori Tv-bemondó, műsorvezető-szerkesztő, életmód tanácsadó.

A Jelen Ház nagyterme zsúfolásig megtelt, a szervezők még folyamatosan pótolták az elhelyezett székeket, ugyanis az aradiak szép számban voltak kíváncsiak a vasárnap délutánra meghirdetett eseményre.

Endrei Judit a tőle megszokott közvetlenséggel és egyszerűséggel válaszolt a műsorvezető, Pálfi Kinga kérdéseire, szinte minden válaszához fűződött egy rövid, frappáns történet.

Mesélt gyermekkoráról, a kis faluról, ahonnan élete elindult, televíziós karrierjének kezdeteiről, végéről, könyvekről, könyvírásról, az egyszemélyes könyvkiadójáról, de szóba került az egészség, annak megőrzése, a csontritkulás (Endrei Judit Magyarországon az Egészséges Csontok Nagykövete volt – szerk. megj.).

Annak ellenére, hogy nem folytat önsanyargató életmódot, tudatosan odafigyel és sokat tesz egészségének megőrzése érdekében. A közönségtalálkozón is kihangsúlyozta a testmozgás fontosságát, a gyaloglás jótékony hatását, aztán még szó volt bukott és szerencsés vállalkozásról, a pozitív gondolkodásról, az 50 utáni aktív és teljes életről stb.

„Nem kell megijedni az idő múlásától. Azzal foglalkozzunk, hogy hozzuk ki magunkból azt, ami kihozható. Mindig mindenen lehet változtatni, mindent lehet jobb irányba mozdítani. Sosem késő új dolgokba belefogni” – biztatja az idősödőket, de nem csak, Endrei Judit Kor-határtalanul programjában is.

A másfél órás találkozó, beszélgetés hamar eltelt, még néhány közönség által feltett kérdésre is válaszolt, és megígérte, hogy visszatér, hisz rengeteg olyan téma is érintve volt, mely egy egész előadásra való időt érdemelne.

„Én nagyon szeretem ezeket a találkozókat. Tudják, televíziós bemondóként egy hideg, élettelen szerkezetbe beszéltem éveken keresztül. Most arcokat látok, tekintekeket, mosolyokat. Mintha most kapnám jutalmul mindazt a szeretetet, figyelmet, amit akkor nem éltem át. Ez nagyon jó érzés” – mondta búcsúzóul Endrei Judit.

A közönség soraiban végignézve, beszélgetések foszlányait elkapva summázunk: a jó érzés kölcsönös volt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'