JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 12.31

Jó szomszédság…

 
2018. szeptember 11., 16.36
Kedd

A tanévkezdés ünnepélyességének lázában egy idős hölgy kereste meg a Nyugati Jelen szerkesztőségét, levelével és kérésével. A diákcsínyek okozta bosszúságainak az alábbiakban adunk hangot, remélve, amit a hölgy, idén jóval kevesebb (vagy inkább szinte semmilyen) „zaklatásnak” lesz kitéve.

 

 

„Az új iskolaévben az ország minden diákjának sok sikert, jól felkészült tanárokat és jó pedagógusokat kívánok.

Az aradi magyar líceum, a Csiky Gergely diákjainak jó évet és sikereket, és szeretném, ha jó jegyekkel és civilizált viselkedéssel szereznének örömet szüleiknek.

Mi, a líceum szomszédságában lakók, évek óta több problémával küszködünk: átugrott kerítés, kitört ablakok, leírhatatlan sértések, szidalmak. Próbáltam többször is beszélni a diákokkal, hogy ne a házunk falán oltsák el cigarettájukat, és az épülethez támasztott lábukkal se rongálják azt. Néha, amikor már nehezen tudom elviselni, telefonon hívom az iskolát (elnézését kérem a hölgynek, aki válaszol, nem az ő hibája). Jó szomszédok szeretnénk lenni, sokszor összeszedjük a papírokat vagy kitépjük a burjánokat az iskola kerítése mentén, mert örvendünk, hogy létezik ez az iskola (valamikor én is tanítottam itt, amikor Roz úr volt az igazgató).

Szeretném ezúton is felkérni az iskola vezetőségét, hogy, a szülőkkel együttműködve, beszéljenek a diákokkal, hogy minket, szomszédokat ne zaklasson a viselkedésük.

Sokat harcoltunk a magas drótkerítésért (sokba is került), megértjük, hogy a gyerekek elevenek és nagy a mozgásigényük, de a károkat nem a diákok állják.

Minden tanárnak, diáknak és szülőnek még egyszer egy nagyon jó évet kívánok!

 

Tisztelettel és remélem, megértésre találva

V. E. V.”

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'