JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 13.41

Jócskán büntettek tavaly is

Jócskán büntettek tavaly is
Jócskán büntettek tavaly is

A Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) egy 2018-ra vonatkozó statisztikát hozott nyilvánosságra, mely szerint tavaly 71 esetben összesen 719 560 lej értékben büntettek az állategészségügyi felügyelők.

A DSVSA munkatársai az elmúlt évben 3013 alkalommal tartottak különböző ellenőrzéseket az állati és nem állati eredetű élelmiszerek előállítására, csomagolására, tárolására, szállítására vonatkozóan. Ugyanakkor ellenőrizték a gazdaságok higiéniáját, valamint a programok betartását és az élelmiszer-hulladék kezelésének módját is.

„Az ellenőrzések során számos esetben róttunk ki pénzbírságot, két esetben felfüggesztettük, három esetben betiltottuk, továbbá 92 esetben visszavontuk az egységek működési engedélyét, ezeket érvénytelenítés céljából” – nyilatkozta dr. Viorel Agud, a DSVSA ügyvezető igazgatója.

A rendőrséggel, prefektúrával, közegészségügyi igazgatósággal és egyéb hatósági szervekkel karöltve a felügyelők javarészt nagyáruházaknál, cukrászlaborokban és fast-food típusú vendéglátóipari egységeknél vizsgálták az áruk minőségét.

A megbüntetett cégek nevét az érvényben lévő hazai jogszabályokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'