MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.05
Felméri Pétert megríkatták a majmok, a Szomszédnéni meg irigykedik

Jönnek a „Majmok!”

Jönnek a „Majmok!”
Jönnek a „Majmok!”

Október 15-én, vasárnap, 18 órakor a temesvári Merlin Bábszínházban (Temesvár-Józsefváros, Bd. Regele Carol I. 3.) kerül sor a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter új humorestjének premierjére.

„Idén is nagyon hülye címet választottunk az új turnénknak – ez a Szomszédnéni- és Felméri Péter-esteknél már hagyomány –, mindenesetre a „Majmok!” megnevezést még senki nem vállalta ennyire büszkén magára” – nyilatkozta Bálint Ferenc, a Szomszédnéni tagja.

„Érdekes, hogy szeretünk önmagunkhoz, az emberhez hasonlítani dolgokat: a falnak füle van, a szőlőnek szeme, pálinkából egy ujjnyit töltünk, sőt még a majom is emberszabású, pedig igazán beleférhetne egy annyi a természettudományba, hogy a majom majomszabású legyen. Bezzeg, ha rosszról van szó, akkor majmozunk, mert ugye a manelistától a főnökünkig mindenki majom. Róluk szól ez az előadás és rólunk – kicsit az emberszabású majmokról, és sokat a majomszabású emberekről” – fejtette ki a humorista.

Az egész estés humorestből kiderül, hogy mitől majom a majom, és az is lehetséges, hogy a Showder Klub humoristái kicsit irigykednek rájuk.

„Ha láttál már majmot, amely elégedett tekintettel majszolt egy banánt, miközben szemmel láthatóan magasról tett arra, hogy te nézed, hogy hogyan áll a sérója, lesz-e holnap banán, mekkora a GDP, hol tart a piacgazdaság vagy éppenséggel mit nyilatkozott Trump, és a szíved mélyén egy pici irigységet éreztél, akkor a humorestünkön a helyed” – mondta Tóth Szabolcs.  „Azoknak állítottunk össze egy estet, akik ha felismerik korlátaikat, kényelmesen nekitámaszkodnak, akik a semmittevést nem hiánynak, hanem révnek érzik, akik nem rémülnek meg a haszontalanság gondolatától, ismerik a lustálkodás romantikáját, a semmittevés örömeit és a céltalan őgyelgés szépségeit.”

Felméri Péter még ennél is mélyebb kötöttséget érez irántuk: „Én mindig is imádtam a majmokat. Lenyűgözött, amikor azt láttam, hogy milyen ügyesen használnak eszközöket, teljesítenek akadálypályákat vagy járnak túl egymás eszén. Sőt hangosan sírtam, amikor King Kongot lelőtték az Empire State Building tetejéről. A lelkem mélyén én is csak egy majom vagyok.”

Jegyek: elővételben a TEMISZ-irodában (Revolutiei 8.) és korlátozott számban előadás előtt a helyszínen. Foglalás: 0727-780-164 (Marossy Lóránt), 0727-005-656 (Ilonczai Zsolt) telefonszámokon.  A Showder Klub humoristáinak az előadására a belépő 28 lej, diákjegyek 20 lejes árban kaphatók.

Aradon október 14-én, szombaton 18 és 20 órakor lépnek fel a Bábszínházban. Jegyeket az RMDSZ-székházban (Episcopiei 32.) és előadás előtt a helyszínen lehet vásárolni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'