JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 11.55

Jótékonyságból faragott bútorok

Jótékonyságból faragott bútorok
Jótékonyságból faragott bútorok

Fából készült, ötletes kerti bútorzatot, háztartásban használatos tárgyakat kínálgatnak két napja eladásra Déva főterén, a franciaországi Troyes város faipari szakközépiskolájának tanulói. Idén 17 francia fiatalt látunk vendégül egy csereprogram keretében – mondja a Déva környéki faipari cég vezetője, aki immár második éve vállalja a külföldi fiatalok gyakorlati képzését.

A kezük munkája nyomán készülő tárgyakat a fiatalok Déva főterén rögtönzött kiállításukon igyekeznek értékesíteni. Igazán sikerrel! A fából készüklt kényelmes kertiszékeket, lapítókat, lakásberendezési tárgyakat már az első napon szép számban felvásárolták.

– Már gyűlt egy kis pénzünk, de még csak az elején vagyunk – állítják tört angolsággal a fiatalok, elmagyarázva, hogy az akció végére begyűlő pénzt karitatív célra kívánják fordítani.

Tavaly a dévai szociális otthon kapta meg az általuk megkeresett pénz. Idén egy 17 gyermekes dévai családot szemeltek ki – az ők életükön könnyítenek majd a bútorok árából bejövő összeggel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'