Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Péntek, 2019. november 15., 20.35

Jótékonysági akciók hónapja a Kohézió Egyesületnél

A legjobb barátom pályázat résztvevőinek díjazása
A legjobb barátom pályázat résztvevőinek díjazása

A Kohézió Egyesületben a németországi vendégek, az egyesület támogatói fogadásának az időpontja október hónap – nyilatkozta a Nyugati Jelennek Sipos Ilona egyesületi vezető, programfelelős. A németországi támogatók idén is egy teherautónyi adománnyal érkeztek, és a következő hetekben ezeknek az adományoknak a temesvári és a vidéki családokhoz való eljuttatása lesz a legfon­tosabb feladat. Az egyesület számos közös projektet bonyolít le a hamburgiakkal, amelyeknek célja, a nehéz körülmények között élő gyerekek és családjaik segítése mellett, a gyerekek személyiségét, kézügyességét fejlesztő tevékenységek, nyári táborok megszervezése. Egy hat évvel ezelőtt beindított közös projekt keretében az idei, gyerekek számára kiírt pályázat témája a barátság volt. A németországi támogatók küldöttsége, a hamburgi TEMAH csoport képviselői minden pályázó, munkáját díjazta, ajándékcsomagokat, okleveleket és vásárlási utalványokat adtak át a gyermekeknek.
A közös díjazási ünnepségen a Kohézió Egye­sület mellett a Speranta támogatottjai is részt vettek, a Kohézió Egyesület nyilvántar­tá­sában sze­replő gyerekek közül tizennyolc gyermeket díjaztak. Első díjban részesült Zöld Péter és Deák Teréz, második díjban Gyuris József, Crāciun Emilia, Görcsi Jázmin, Zöld Katalin és Kiss Kevin, a többiek különdíjat kaptak.

A TEMAH képviselői különdíjat adtak át Sipos Ilona programfelelősnek, aki a Kohézió Egyesület a hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezett nyári táborait, a kézműves foglalkozásokat szervezi, a Kohézió és a TEMAH közös projektjeit lebonyolítja.

A németországi vendégek közül ketten, Börbel Buschman és Stefania Rüchnert részt vettek a Kohézió Egyesület hagyományos jótékonysági szüreti bálján is, amelyet október 19-én szerveztek meg a temesvári Valahia Étteremben. „A szüreti bálunknak kettős célja van: a szüreti szokások felelevenítése és éltetése, valamint a szórakozva segíteni elképzelés megvalósítása az adományozások által – nyilatkozta Sipos Ilona. A szüreti bálon összegyűlt adományokból az egyesületünk nyilvántartásában szereplő családokat segítjük.”

A jótékonysági szüreti bál megszervezésében segített a Kohézió Egyesület baráti köre és 4+2 Asszinkron zenekar, amely a talpalávalót biztosította.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'