Vasárnap, 2018. december 16., 10.33

Jövő héten eldől végre, hol fog állni a Nagy Egyesülés emlékműve?

Jövő héten eldől végre, hol fog állni a Nagy Egyesülés emlékműve?
Jövő héten eldől végre, hol fog állni a Nagy Egyesülés emlékműve?

Aradra várják február 27–28-án a Kulturális Minisztérium képviselőit, akikkel várhatóan végre be fogják azonosítani a Nagy Egyesülés emlékműve felállításának helyét. Az Aradi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályától kibocsátott tájékoztatás szerint a bukaresti delegáció tagja lesz Adrian Nicolaescu kormányfelügyelő, Gheorghe Pătrașcu, a kulturális miniszter tanácsosa és a szobor megalkotója, Florin Codre képzőművész.

A minisztériumi küldöttség látogatása kapcsán Gheorghe Falcă polgármester azt nyilatkozta, a művész javasolta helyszínek közül kettőt kihúznak a listáról, ezeket nem fogják már figyelembe venni. Éspedig a Ligeti tó közepéről, valamint a Thököly/Katedrális téri (nagypiac) területről van szó. (Florin Codre legutóbb a Városháza előtti, a villamosvágányok közötti részt javasolta, ahol jelenleg a forradalmárok emlékműve áll.)

„Az emlékműnek egyesítő, nem pedig viszálykeltő ereje kell legyen. A minisztérium képviselői találni fognak egy számukra megfelelő helyet, melyre mi habozás nélkül rá fogunk bólintani. Az emlékművet sürgősen fel kell állítani” – nyilatkozta a polgármester.

A helyszín kiválasztása után egy találkozót fognak beütemezni az önkormányzat székhelyén a kulturális tárca képviselői, a városvezetés és a többi illetékes számára, tekintve, hogy a projekt lebonyolítása komoly előkészületeket igényel.

Az emlékművet a város vezetői szerint a centenáriumi ünnepségek miatt legkésőbb idén november elejéig fel kell állítani.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'