JelenHaz
Péntek, 2020. január 17., 19.01
Arad Megyei Önkormányzat

Jövőre már az új székházban üléseznek

Jövőre már az új székházban üléseznek
Jövőre már az új székházban üléseznek

Tegnap Iosif Matula elnök leplezetlen büszkeséggel mutatta meg első alkalommal hivatalosan is a készülő, új székház munkálatait. A jövendőbeli otthonuk, amint arról már többször is beszámoltunk, a Ligetben félbehagyott, üvegkupolás épület lesz, amely eredetileg a Mezőgazdasági Bank számára készült, később átvette a SRI, ők pedig átadták az önkormányzatnak.

– Külön gondunk volt, hogy a hatalmas előcsarnoknak gyakorlatilag nincs funkcionalitása, az emeleti körfolyosókból nyíló irodák banknak megfeleltek volna, nekünk viszont kellett egy ülésterem is – érzékeltette Matula, miként kellett átrajzolni a terveket, hogy működhessenek is az épületben. – Ezért gondoltuk, hogy az oldalsó melléképületben alakítjuk ki az üléstermet – mutatott rá a megoldásra.

Tegnap, akárcsak már az előző két hétben, a kivitelező rákapcsolt, jelenleg belül vakolnak, már hordják az ablaküvegeket, és igyekszenek az oldalsó szárny emeleteinek felhúzásával is. Kívülről füstös üvegborítás kerül a székházra, lesz parkírozó, zöldövezet, a környéket teljes egészében újjáépítik.

A beépített terület nagysága 1 113 négyzetméter, a munkálatok összköltsége megközelíti a tíz millió lejt. Matula úgy véli, év végéig elkészül az épület, aztán kezdhetik a beköltözést, és várhatóan 2009-től már itt tartják az önkormányzati üléseket.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'