Hétfõ, 2019. február 18., 03.52

Kamarai rendezvényekben, szemináriumokban, képzésekben, kiállításokban gazdag első félév

Florica Chiriță kamarai ügyvezető elnök félévi beszámolója
Florica Chiriță kamarai ügyvezető elnök félévi beszámolója

A gazdasági élet szereplőit segítő tevékenységekben gazdag félévet zárt a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara. A bánsági cégek képviselői külföldi gazdasági küldetéseken, szakmai képzéseken, a törvénykezési újdonságokat ismertető szemináriumokon vehettek részt, bel- és külföldi kiállításokon mutathatták be termékeiket és szolgáltatásaikat.

Az idei év első felében is folytatta a Kamara a cégek tájékoztatását a gazdasági szereplőket érintő hazai és európai törvényes rendelkezésekről: a 12 kamarai szervezésű szemináriumnak 1300 résztvevője volt. A külföldi gazdasági missziókon, ahol lehetőség nyílt üzleti partnerségek kialakítására, export-import tevékenységek bővítésére, 80 Temes megyei vállalkozó vett részt.

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara ebben az időszakban is európai forrásokat hívott le, amelyeket vállalkozások elindítására és fejlesztésére, az innováció és a zöld energiaforrások hasznosításának bátorítására használtak fel. Ilyen a Climate Kic klíma innovációs program, a fiatal vállalkozók számára elindított Start Smart-program vagy a vállalkozói kezdeményezéseket támogató SIA Vest-program. A Kamara nagy hangsúlyt fektetett a térségünkben fellépett munkaerőválság kezelésére, fenntartható megoldások azonosítására, amit egy határon átnyúló munkaerő mobilitást elősegítő projekt valósít meg.

A Kamara hagyományos kiállításainak – Könnyűipari Szalonok, Esküvői Szalon, Banat Agralim, Expo Mobila, Nemzetközi Borszalon stb. – több mint 30 000 látogatója volt!

Florica Chiriță ügyvezető elnök és a kamara vezetősége a kormány képviselőivel és külföldi diplomatákkal, kereskedelmi attasékkal tárgyalt, hogy bel- és külföldön is érvényesítse a megye gazdasági szereplőinek az érdekeit.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'